7.9.06

Villapaitaprojektin epätoivo

Minulla alkaa usko loppua villapaitaprojektini suhteen. Olen saanut kudottua takakappaleen niin pitkälle, että hihakavennus on tehty, ja seuraavaksi pitäisi alkaa kutoa kuviota. Laitoin valmiit kappaleet eli toisen etukappaleen ja hihan pingotukseen. Kun ne nyt vihdoin ovat suorana, pääsin vertailemaan etu- ja takakappaletta.


Ja perhana, ne ovat eri kokoiset. Silmukoita ja kerroksia on ihan oikea määrä, laskin ne huolellisesti. Kutomiskäsialani on vain löystynyt sen yli vuoden aikana kun projekti makasi kaapissa. Heittoa on senttikaupalla joka suuntaan.

Nytpä en sitten tiedä, että mitä ihmettä tämän kanssa pitäisi oikein tehdä. Jos nykyisellä käsialalla rupean kutomaan toista etukappaletta ja hihaa, niin nehän ovat ihan eri kokoisia kuin valmiit osat. Inhottaisi tietysti hylätä valmista työtä, mutta sekään ei toimi, että purkaisi valmiit osat ja kutoisi ne uudelleen: olen tehnyt mittaukset ja silmukkalaskelmat vanhalla käsialalla kudotun mallitilkun perusteella. Jos käytän niitä silmukkalaskelmia, paidasta tulee väärän kokoinen.

Mitä ihmettä tämän kanssa oikein pitäisi tehdä? Hylätä koko projekti vai onko mitään pelastusta? Siirtyminen pienempiin puikkoihin ja takakappaleen kutominen uudelleen? Tietoinen tiukempi kutominen? En tiedä onnistuisiko se, sillä kudon telkkaa katsellessa, enkä paljon ajattele mitä teen, mitä nyt lasken silmukoita ja kerroksia mainoskatkoilla.

Tämmöistäkin saa vielä kärsiä, kun roikottaa keskeneräisiä käsitöitä loputtomiin...

2 Comments:

Blogger zeska said...

Äänestäisin pienempiä puikkoja ja sen toisen etukappaleen kutomista uudelleen, etukappale kun on pienempi kuin takakappale, mikäli nyt ymmärsin oikein :)

07 syyskuuta, 2006 10:20  
Blogger Jatulintarha said...

Alan kallistua itsekin pienemmät puikot -ratkaisuun. Takakappaleen taidan purkaa, sillä siitä tuli liian iso. Huomasin sen itseasiassa jo kutoessa, mutta kuvittelin jotenkin, että kyllä se tästä lutviutuu...

12 syyskuuta, 2006 12:00  

Lähetä kommentti

<< Home