26.7.06

Muuton jälkeinen hämmennys

Kas niin. Olemme muuttaneet. Melkein viikko sitten jo, mutta kodin järjestely on vienyt kaiken mahdollisen ajan ja energian. Tällä viikolla meille tuodaan uusi sohva - vanha oli niin rikki, ettei se kelvannut edes kierrätyskeskukseen. Hyvä, että kelpasi kaatopaikallekaan...

Kirjoja, kirjoja ajelehtii kaikkialla, sillä kahden kirjahyllyn suhteen emme ole vielä oikein päättäneet mitä teemme. Alunperin ajattelimme, että ne voisi maalata, mutta nyt tuntuu, että olemme niin puhki, ettemme jaksa läträtä maalien kanssa yhtään enää. Lisäksi kirjat olisi hyvä saada johonkin muualle kuin olkkarin lattialle, jotta paikka tuntuisi asuttavalta. Haaveilemme jo uusista kirjahyllyistä, mutta muutossa on mennyt niin paljon rahaa, että meillä ei taida olla vartsuja siihen.

Lisäksi työt alkoivat maanantaina. Ajattelun hajottaminen kämpän järjestelyn ja työn välillä rasittaa. Kunhan täällä kalusteet ja irrallisina ajelehtivat tavarat saadaan paikalleen, pitäisi ruveta etsiskelemään verhokankaita. Tällä hetkellä vain olkkarin verhot voi nostaa ikkunoihin sellaisenaan - keittiöön teen vanhasta keittiön verhosta paneeliverhot. Kaikkiin muihin ikkunoihin pitää suunnitella ja ommella uudet. Makkariin, työhuoneeseen, askarteluhuoneeseen.


Haaveilen kaikenlaisista käsitöistä, joihin haluan päästä käsiksi. Keskeneräisiä projekteja ja suunnitelmia on vaikka minkä verran. Ihmiset ovat blogeissaan esitelleet lankavarastojaan, joten minäpä esittelen kangasvarastoni. Askarteluhuoneemme toinen vaatekaappi on täynnä pahvilaatikoita, joissa on keskeneräisiä käsitöitä ja ihania kankaita, joita olen ostanut hetken mielijohteesta. Lankoja sentään on vain kolme muovikassillista, niiden suhteen en ole mikään hurja hamsteri.

En uskalla esitellä laatikoiden sisältöä sen tarkemmin, sillä laatikkokeko on erittäin epästabiili. Esimerkiksi tuo pitkänomainen kamerajalustan pahvilaatikko ihan edessä estää laatikoiden päälle sullottuja muovipusseja tipahtamasta kaapin oven avaajan syliin. Kunhan kämpän sisustus on siedettävä ja kaikki tavarat purettu, täytyy ruveta heti järjestelemään kaappeja uudestaan.

Joskus vois järjestää kangasvaraston tyhjennysviikot samaan tyyliin kuin Lankahamsterit tyhjentelevät lankavarastojaan. Onkohan muilla samanlaisia kangasvarastoja, paria metriä sitä ja tätä ja tuota kangasta, jota on ostettu just sopivasti kivaan hameeseen/paitaan/koristetyynyyn, mutta ei koskaan saatu valmiiksi? Olisin voinut osallistua fufoiluun, jos olisin tajunnut tarpeeksi ajoissa, ja jos minulla olisi kesällä oikeasti ollut aikaa tehdä keskeneräisiä pois tieltä.

Jestas, mulla on esimerkiksi punaista kevyttä kangasta, jonka ostin kaksi vuotta sitten keväällä kesäistä kellohametta varten... tässä ehtii tämäkin kesä loppua, ennen kuin saan sen valmiiksi.