10.9.06

Joka vanhoja muistelee...

...sitä sukkapuikolla silmään. Mutta ajattelinpa muistella kuitenkin, ihan vain potkiakseni itseäni persuuksiin. Otin muuton aikana kuvia vanhoista käsitöistä, jotka tuli pakattua pahvilaatikoihin ja vietyä varastoon. Keskeisin vanhojen käsitöiden massa muodostui Keskiaikaseuraan liittyvistä käsitöistä - vaatteista, pikkuesineistä ja muista. Olin aikanaan aktiivinen keskiaikaseuralainen, mutta tätä nykyä harrastus on hiipunut siinä määrin, ettei ole kovin mielekästä varata yhtä kokonaista vaatekaappia keskiaikakamppeille, niinkuin vanhassa kämpässä.


Aktiivisina keskiaikaharrastaja-aikoina tuli kudottua todella paljon pirta- ja lautanauhoja. Tein niitä jopa myyntiinkin, ja vaihtoon: yksistä yhteensä neljän metrin jalkanyöreistä on edelleen vastalahja/palvelus saamatta, mutta mitäpä sitä vanhoja saatavia enää laskemaan. Ohessa kuva neljästä vyöstä, jotka tein itselleni silloin aikoinaan. Kuten kuvasta näkyy, suurin osa keskiaikavaatteistani on sini- ja punasävyisiä.

Harmittaa todella paljon, etten ole saanut kudottua nauhoja, sillä se on todella mukavaa ja rentouttavaa. Minulla olisi itseasiassa nauhaprojekti, jos vain saisin potkittua itseäni - ja sitähän tässä yritän. Olen ostanut useita vuosia sitten villakangasta pinafore-mekkoon (mikä se on? essumekko?), johon tulisi eteen pirtanauhakoristelu, mutta en ole saanut tehtyä sitä. Lupaan tehdä sen tänä talvena, ja nyt kun olen kirjoittanut sen tähän, en voi jättää sitä tekemättä, muuten joudun julkiseen häpeään.


Laitan samalla kuvan parista keskiaikakirjonnasta. Kuten näkyy, värimaailmani tässä suhteessa on varsin rajoittunut. Punaista ja sinistä... Sininen sulka on vyössä pidettäväst favourista, eli eräänlaisesta kiltatunnuksesta, kelttiläinen nauhakuvio puolestaan koristaa vyöpussia. Nyt nekin ovat pahvilaatikossa varastossa.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hienoja nauhoja ja kirjontoja! Sääli etä ne on "piilossa".

Nauhojen kutomnen on toisaan kivaa, mutta minä ainakin olen perin laiska laittamaan loimia. Miksiköhän? Ei se ainakkan työ vaikeudesta voi johtua.

10 syyskuuta, 2006 13:09  

Lähetä kommentti

<< Home