30.10.06

Pöksyt pöksyt

Sain valmiiksi toiset vauvan hahtuvapöksyt. Hahtuvaa siis jäi kylliksi pipostani, jotta siitä sai pöksyt - ja varmaan toisetkin. Tein kaventaessani fiban. Ruskovillan ohjeessa nimittäin lukee, että "Kavenna molemmin puolin aina puikon alussa seuraavasti: 3 silmukkaa, 1 silmukka kolme kertaa. Puikkojen molemmilta reunoilta on näin kavennettu yhteensä 6 silmukkaa". No, tulkitsin sen niin, että silmukoita täytyy kaventaa yhteensä kuusi, vaikka yhteensähän niitä pitäisi tietysti kaventaa kaksitoista.


Huomasin fiban vasta ihan kutomisen loppuvaiheessa, kun rupesin miettimään, että miksi tämä kappale ei ole yhtään samanmallinen kuin niissä ekoissa kutomissani pöksyissä. Omituista, että tein fiban nyt, enkä ekalla kerralla - niitä ekoja tehdessäni tulkitsin ohjetta ihan oikein.


En viitsinyt ruveta purkamaan, vaan tein pöksyt siinä vaiheessa loppuun asti. Lahkeen aukko oli tietysti liian pieni, joten jätin ompelematta sauman ihan alas asti, jotta lahkeelle jäi tarpeeksi tilaa. Siten fiban aiheuttama muutos on lähinnä se, että pöksyjen vyötärö ei ole niin korkea kuin pitäisi. Toivottavasti ne nyt kumminkin mahtuvat vaippojen päälle. Pöksyjen saumoista tuli rumat, joten peitin ne punaisella ketjusilmukkakirjailuilla.


Lahkeitten kanssakin tuli pienoinen ongelma. Päätin tehdä pitkät lahkeet, ja jatkoin vain kutomista yli sen, mikä Ruskovillan ohjeessa lahkeiden pituudeksi mainitaan. Jossain välissä tajusin, ettei minulla ole aavistustakaan siitä, miten pitkät jalat vauvalla on, ja onko vauvan ruumiissa samat suhteet kuin ihmisruumiissa muuten. Ei tietenkään ole... Kudoin sitten summamutikassa pitkälti ja lopetin sitten, kun lahje näytti sopivan mittaiselta. Pitää sovituttaa noita beibillä, ja jos lahkeet ovat liian lyhyet ja vyötärö matala, niin voin sitten vaikka virkata pitsiä niihin tai jotain.


Lahkeet myös törsöttävät sivuille vähän naurettavasti. Selasin blogeja, joissa hahtuvapöksyt mainitaan, ja suurimmassa osassa pitkälahkeiset pöksyt ovat eri malliset. Voikohan noita nyt edes käyttää...


Yhdessä blogissa oli tosi kivasti koristeltu pöksyjen takamus, ja siitä sain idean laittaa noihin pöksyihin koristelun. En ole varma, miten ko. blogin pitäjä oli tehnyt ne koristelut, mutta arvasin, että neulahuovuttamalla. Jätin niistä koristeluista kysyvän kommentinkin, mutta en sitten löytänyt sitä blogia enää. Jos kyseisen blogin pitäjä joskus tänne eksyy, niin ilmoitahan itsestäsi! Olisi kiva löytää blogisi uudelleen. Ja kiitoksia koristeluideasta!

4 Comments:

Blogger Ziina said...

tuollaiselta ne pöksyt näyttivät minullakin mutta lapsen jalassa muotoutuivat ihan normaalin näköisiksi. hienot ovat! värilliset housut kannattaa minusta pestä ennen käyttöä kun niistä lähtee irtoväriä kun ne kostuvat käytössä.

31 lokakuuta, 2006 09:05  
Blogger Jatulintarha said...

Kiitos varmistuksesta! Ajattelin jo, että onko noista mihinkään muuhun kuin kaapin täytteeksi.

Pesuasiasta pitääkin muistuttaa lahjan saajalle.

31 lokakuuta, 2006 10:47  
Blogger Essex said...

Todella ihanaiset mansikkaiset housut!

31 lokakuuta, 2006 16:58  
Blogger neja said...

söpöt pöksyt:)

02 marraskuuta, 2006 20:07  

Lähetä kommentti

<< Home