15.10.06

Nuppineula on ystäväsi

Viikonloppuna peräti kahden tutun taloudessa on pidetty tuparit. Ompelukoneeton kaverini ehdotti, että tehtäisiin tuparilahjoiksi saunapefletit. Hänellä nimittäin on metrikaupalla jämäkkää flanellia, armeijan jalkarättikangasta kuulemma. Minä innostuin asiasta ja sovittiin, että pefletteihin painettaisiin sopivat kuviot kangasvärillä.


Ekaa peflettiä kantatessani olin huippulaiska, enkä nuppineulottanut kanttauksia etukäteen. Kuvittelin nimittäin, että kyllä sitä nyt sormin saa kanttauksen taitettua, on onnistunut ennenkin. Onpa niin, mutta kangas on ollut paljon ohuempaa. Paksu flanelli karkaa sormien alta. Pefletin kulmista tuli karsean näköiset. Jos tuparit eivät olisi olleet samana iltana, niin olisin heittänyt koko tekeleen kuikkaan ja tehnyt uuden. Ei siinä kumminkaan ehtinyt. Ärsyttää vieläkin, vaikka tuparilahjan saaja ei ilmeisesti kiinnittänyt asiaan huomiota.


Seuraavan pefletin kanssa olin fiksumpi ja neulotin reunat. Ah ja voi, että kulmista tulikin kauniit. Siksi niitä haluan nyt tässä esitellä. Pefletteihin painettiin linux-nörtin talouteen sopivat pingviininkuvat. Design ei tosin ole minun, vaan puolisoni. Yhteislahjahan se sitten olikin, globalisaatiota pienoiskoossa: yksi taho disainaa, alihankkija toimittaa materiaalit, hikipaja tekee raskaan työn ja kuljetus hoidetaan vielä erillisen toimijan kautta.

4 Comments:

Blogger Tiina said...

Hienot pefletit! Tuskin kukaan saumoja saunan hämärissä tutkii... ;) Pingviini on hauska idea, ei pitäisi pingunkaan saunassa palella!

15 lokakuuta, 2006 15:42  
Anonymous Anonyymi said...

Ensimmäisen kerran täällä vierailulla. Ompelu on mulle vierasta, joten kunnioitan suuresti tämän taidon osaavia.

17 lokakuuta, 2006 23:55  
Anonymous Anonyymi said...

Kiinnostaisiko liittyä O.O.Kerhoon?
kurkkaa linkkiin niin tiedät mitä höpäjän=)

P.S. Hienot pefletit tuli.

22 lokakuuta, 2006 14:03  
Anonymous Anonyymi said...

Hei, aivan ihana idea tuo kimppalahja pingviini-pefletit ;) Ja kulmien ompelusta aion ottaa oppia.

11 marraskuuta, 2006 16:19  

Lähetä kommentti

<< Home