27.9.06

Vauvasta johtuen edelleen

Ryhdyin virkkaamaan siskoni tulevalle vauvalle peittoa neliöistä, jotka ovat variaatio isoäidin neliöistä. Näin nimittäin siskoani kesällä, jolloin hän esitteli ekalle lapselleen isoäidin neliöistä virkkaamaansa peittoa. Minä siihen sitten menin sanomaan, että "mä virkkaan tollasen sitten kun saatte toisen lapsen", kuvitellen, että urakka olisi edessä vuosien päästä... Pitää varoa mitä päästää suustaan! Sisko oli tietysti silloin jo raskaana, mutta ei ennen ultria halunnut kertoa kenellekään mitään. Hieroskeli vain mentaalisia käsiään tyytyväisenä siitä, että peittoa tarvitaan ennen kuin minä osaan arvatakaan.


Olen ehtinyt virkata neliöitä jo kymmenkunta lisää sitten kuvan ottamisen, mutta minulle on edelleenkin hieman epäselvää, että minkä kokoinen vauvanpeiton pitäisi oikein olla. Haluaisin tehdä sellaisen peiton, jota lapsi voisi käyttää myöhemminkin, jos ei muuten niin piknikillä pyllyn alla. Sitten viidentoista vuoden päästä... Kunkin ruudun sivu on n. 15 cm, joten jos peiton mitoiksi tulee 6 x 8 ruutua, valmis peitto olisi 90 x 120 cm. Olisikohan se sopiva? Silloin ruutuja tarvittaisiin 48.

Huomasinpa sitten vasta tuosta kuvasta, että nuo kaikki ruuduthan ovat samaan suuntaan vinksallaan. Toivottavasti pingotus laittaa ne tasaiseen kuosiin... Olenkohan unohtanut jonkun silmukan jostain? Minulla ei nimittäin ollut tallessa tämän ruudun mallia, vaan katsoin sen vanhan virkatun paidantekeleen hihassa olevasta ruudusta, eikä niitä pylväsrivistön alla olevia silmukoita tietenkään päässyt laskemaan.


Ostinpa sitten myös hahtuvalankaa. Alunperin menin tietysti ostamaan sitä vauvanpöksy-tarkoituksessa, mutta ihastuin hahtuvan väriin niin, että taidankin ensin kutoa itselleni pipon, ja pöksyt vasta sitten, jos lankaa jää... tai ostaa uuden kerän hahtuvaa pöksyjä varten. Tämä vihreä väri on nyt minulle aivan uusi alue, sillä yleisesti ottaen en pidä vihreästä, eikä minulla ole myöskään vihreitä vaatteita. Tarkemmin sanottuna minulla ei ole ainoatakaan vihreää vaatetta, ei edes sukkia tai alkkareita - ellei sitten lasketa vanhaa miesten kerraston yläosaa, jota käytän likaisia töitä tehdessä. Vähän mietityttää, että voinkohan sitä pipoa edes sitten pitää. Mutta jos en, niin tiedän ainakin yhden kaverin, jolle tuon värinen pipo sopii mainiosti.

1 Comments:

Blogger Tiina said...

Ihanan väristä hahtuvalankaa!

15 lokakuuta, 2006 15:43  

Lähetä kommentti

<< Home